Nieuws

  
  
Hoofdtekst
  
do 19 juliZOMERVAKANTIE

​Vrijdag 20 juli is de laatste schooldag.
Daarna gaan we genieten vande zomervakantie.
Deze is van 21 juli t/m 2 september.
Maandag 3 september start het nieuwe schooljaar.

54
wo 11 aprilKinderkunstmuseum geopend

​Met het doorknippen van maar liefst drie linten hebben de kinderen uit de onderbouw op ICBS Octant hun eigen kunstmuseum geopend. In de klassen wordt deze periode gewerkt aan het thema kunst. De kinderen leren veel over verschillende kunststromen, maar ook over hoe het er in een museum aan toe gaat.

In de afgelopen vier weken hebben de kinderen verschillende kunstwerken gemaakt. Om een idee te krijgen hoe je die tentoon kan stellen hebben ze een excursie gemaakt naar het Cobramuseum. Met dat voorbeeld in het achterhoofd hebben de kinderen samen met hun juf een eigen museum ingericht. Op woensdag 11 april was de officiële opening. Uit iedere klas stond een aantal kinderen klaar om een lint door te knippen. Onder luid applaus werd zo het kinderkunstmuseum geopend.

In deze themahoek kan de komende weken serieus gespeeld worden. Samen met de juf hebben de kinderen ontdekt welke speciale rollen meespelen bij een museum. Zo is er iemand die achter de kassa zit om toegangskaarten te verkopen, er is iemand die rondleidingen verzorgd en veel over de kunstwerken kan vertellen, daarnaast zijn er suppoosten die er op toe zien dat bezoekers niet aan de kostbare kunstwerken komen en natuurlijk zijn er de bezoekers die de kunstwerken komen bewonderen. Kortom er is veel te spelen en te leren in dit bijzondere museum.

53
ma 26 maartPaasviering

Op donderdag 29 maart vieren wij Pasen op school met een gezamenlijke viering in de speelzaal en een Paasontbijt in de eigen klas. We werken die dag volgens de reguliere schooltijden, dus een ochtend en middagprogramma. Er is dus gewoon overblijf die dag.

Donderdag 29 maart 

  • Paasontbijt vanaf 8.30 uur in de eigen groep.
  • In de speelzaal wordt er een Paasviering gehouden met kinderen en leerkrachten.  

Wij zien uit naar een gezellig paasfeest.

52
do 8 maartStaking

Woensdag 14 maart is er een estafette stakingsdag in het primair onderwijs gepland voor onder andere de provincie Noord-Holland. 

De school is dicht op woensdag 14 maart. 

Natuurlijk begrijpen wij dat deze staking voor ouders problemen kan opleveren. Zeker daar waar het gaat om de opvang van leerlingen gedurende deze dag. Agora heeft haar opvangpartners, evenals de vorige keer,  verzocht om een zo optimaal mogelijk aanbod te creëren voor opvang. Dit in het besef, dat ook daar de capaciteit beperkt is. Wij verzoeken de ouders daarom, om zoveel mogelijk zelf of in gezamenlijkheid opvang te organiseren voor de eigen kinderen. Lukt dit niet dan kunt u onze opvangpartners benaderen, voor onze school is dat Tinteltuin.

Uiteraard bezorgt deze actie overlast, maar we zijn ervan overtuigd, dat de leraren dit niet alleen in het eigen belang organiseren, maar ook in het belang van uw kinderen. Voldoende, goed toegeruste en ondersteunde leraren kunnen dat onderwijs maken dat uw kinderen verdienen.

51
vr 23 februari​MAAK JE EIGEN BOERDERIJPRODUKT!

Op woensdagmiddag 28 februari gaan we op stadsboerderij Darwinpark te Zaandam werken met boerderijprodukten!
Deelnemers kunnen zelf graan malen en bakken daar hun pannenkoek van, ze maken hun eigen boter en ze gebruiken echte schapenwol om hun eigen schaap te knutselen.

De activiteit begint om 13:30 uur in de educatieve ruimte van de boerderij en eindigt om 16.30 uur. De kosten bedragen € 2,50 p.p.
En met een beetje geluk kan je op die dag de eerste lammeren op de stadsboerderij al bewonderen!

Meer info op de facebookpagina van de stadsboerderij en   www.zaansnatuurmilieucentrum.nl.
Het adres van de boerderij is De Weer 31  
1504AH te Zaandam   

50
1 - 5Volgende